Otvoren “Startup Weekend Banja Luka”

У Бањалуци је синоћ отворен Стартуп Wеекенд који је Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа организовала у оквиру „Глобалне седмице предузетништва“ – манифестације чији је циљ подизање предузетничке свијести код младих особа.
Отварајући “Стартуп Wеекенд”, директор Републичке агенције за развој малих  и средњих предузећа Слободан Марковић истакао је да је овај догађај јединствена прилика да се млади у БиХ охрабре да предузму први корак у предузетнштву.
У овогодишњем Стратуп Wеекенд-у учествује 45 кандидата из свих крајева БиХ који ће у наредна 54 часа уз помоћ стручних ментора радити на развоју својих пословних идеја. Најуспјешнији тим освојиће награду коју обезбјеђује партнер у овој активности – Иновациони центар Бањалука, а која подразумијева пакет услуга од подршке за развој производа, консултантских услуга, до повезивања са инвеститорима и пословним партнерима.
“Стартуп Wеекенд” су подржали амбасада САД у БиХ и УСАИД.
Представник бањалучке Канцеларије америчке Амбасаде у БиХ Споменко Гузијан истакао је да је ово добра прилика да се на једном мјесту окупи иновативна младост која ће показати да има енергије и знања у БиХ који могу резултирати добрим пословним идејама. Он је изразио наду да ће нека од тих идеја наћи инвеститора, а њихови производи и услуге пут до крајњег корисника.