Ријеч директора

Поштовани,

ослањајући се на стратешке развојне документе Републике Српске, домаћу и европску регулативу, Развојна агенција Републике Српске (РАРС) од свог оснивања све своје активности усмјерава на развој, прије свега нефинансијске институционалне подршке привредним субјектима, као и стварање системског амбијента за изградњу предузетничког друштва и промоцију предузетништва.

Ми смо сервис привреди, али и креаторима развојних политика и доносиоцима кључних одлука, како би на темељу озбиљних анализа потреба овог сектора креирали најефикасније мјере за његов даљи раст и развој. Што се земље Западног Балкана више приближавају Европској унији, приватни сектор добија све више могућности, али је истовремено суочен и са озбиљним изазовима. Због тога је један од кључних приоритета за одрживи економски развој у региону подршка предузећима, посебно оним која имају капацитет да играју озбиљне тржишне утакмице, али и побјеђују.

Само конкурентан приватни сектор, ослоњен на иновације и знање, са израженим потенцијалом раста и снагом да додатно ојача извоз, ствара од Републике Српске пожељну пословну локацију и мјесто за угодан живот и рад.

У складу са својим новим надлежностима и Развојна агенција Републике Српске константно јача своје капацитете како би на још ефикаснији начин одговорила задацима и изазовима актуелног, али и будућег времена. У сарадњи са надлежним институцијама, још снажније и одговорније радимо на унапређењу развоја предузетништва и подстицању улагања у мала и средња предузећа. Бројним програмима и пројектима настојима да допринесемо унапређењу пословања привредних субјеката на домаћем тржишту али и у извозним активностима, активно радимо на привлачењу и реализовању улагања и другим активностима које доприносе развоју привреде Републике Српске.

И зато, ако вам је потребна подршка за реализацију пословне идеје или унапређење постојећег бизниса, додатни извор финансирања, пословно повезивање, проналазак нових тржишта, инвестициона локација или нови добављачи, можете рачунати на нашу професионалну помоћ.

Наша визија је Република Српска – водећа дестинација за развој приватног пословања у Југоисточној Европи.

С поштовањем,

Маринко Ђукић