Mahle Electric Drives Bosnia шири капацитете у пословној зони Александровац 2

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић одржао је шрошле седмице у Бањалуци састанак са руководиоцем постројења фабрике Mahle Electric Drives Bosnia у Лакташима Павелом Лахом.

Лах је упознао Петричевића са пословањем компаније која посједује фабрику за производњу дијелова за аутоиндустрију на подручју Лакташа. Он је изложио амбициозне планове компаније да се у наредном периоду прошире капацитети и запосли додатни број радника у новом модерном погону у оквиру пословне зоне Александровац 2, саопштено је на сајту Министарства.

Министар Петричевић је истакао спремност министарства за подршку производним привредним субјектима из области електро-машинске индустрије, те је упознао Лаха са актуелним јавним позивом за набавку савремених технологија и опреме, развој и иновације за коју је ове године намијењено 12 мил КМ.

Петричевић је као стимулативну мјеру истакао подршку која се тиче исплате подстицаја привредним субјектима који су повећали плате радницима и додао да се ради на измјенама Закона о подстицајима у привреди Републике Српске, којим би се између осталог, подржало отварање већег броја добро плаћених радних мјеста.

Састанку је присуствовала и помоћник министра за економску сарадњу у Министарству привреде и предузетништва Републике Српске Слободанка Дубравац, а саговорници су се дотакли тренутног стања и изазова у пословању за вријеме пандемије вируса корона и глобалних дешавања.

Извор: ba.ekapija.com