ZZZRS: Javni poziv poslodavcima za korišćenje preostalih sredstava po Projektu podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisuje Javni poziv poslodavcima za korišćenje preostalih sredstava po Projektu podrške mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju (SSNESP).

Projektom su obuhvaćena nezaposlena lica sa stepenom stručnog obrazovanja od NK do VSS koja aktivno traže zaposlenje i prijavljena su na evidenciji Zavoda prije objavljivanja javnog poziva. Prioritet u zapošljavanju kod poslodavaca imaju nezaposlena lica iz kategorije ugroženih i teško zapošljivih grupa.

Sredstva se poslodavcima odobravaju bespovratno u iznosu od 750 KM, za razvijene i srednje razvijena opštine, po jednom radniku, 900 KM, za nerazvijene i izrazito nerazvijene opštine, po jednom radniku, a period zapošljavanja je minimalno šest mjeseci.

Pravo učešća imaju preduzeća, zadruge, preduzetnici, javne službe, obrazovne institucije, jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine) i drugi poslodavci iz Republike Srpske koja ispunjavaju uslove za provođenje aktivnih mjera koje se finansiraju.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva je 07.04.2015. godine.

Detaljnije informacije mogu se dobiti na http://www.zzzrs.net/index.php/javni_pozivi/ i u filijalama Zavoda.