Završene audicije za „Naš biznis“

Audicijama u Brčkom i Bijeljini završen je prvi eliminacioni krug nove sezone  „Našeg biznisa“, TV šoua koji realizuje RTRS u saradnji sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća, Privrednom komorom RS, Ekonomskim fakultetom Banja Luka, Univerzitetskim preduzetničkim centrom Banja Luka i Inovacionim centrom Banja Luka.
Žiri je na audicijama odabrao devet timova koji su prošli direktno u takmičenje. Ostala su još tri slobodna mjesta i sedam timova koji su dobili tri glasa za i jedan protiv. Žiri će na posebnoj sjednici odlučiti koja tri tima od sedam mogućih ide dalje. Dvanaest najboljih takmičiće se u narednih devet mjeseci.
Ove godine kandidati su imali inovativne, ali i već viđene ideje. U Istočnom Sarajevu Budimir Šubara i Branko Novaković  žiriju su iznijeli svoju ideju o primjeni obnovljivih izvora energije u grijanju, hlađenju i proizvodnji tople vode. Prijedorčanke Dragana i Biljana Janković žiri su ubijeđivale u uspjeh njihove poslovne ideje o uzgoju i preradi lješnika, tartufa i bundeve. O tartufima razmišlja i Željko Vasić iz Bratunca, dok su se Zoran Mićanović i Ilija Dčić iz Brčkog takođe odlučili za proizvodnju gljiva, ali ne tartufa već ljekovite šitake gljive.
Zanimljive ideje imali su i Aleksa Mihajlović, te Zoran Gavrić i Dojčilo Cvijić iz Banjaluke. Iako su iz Gacka, na audiciju u Foči došli su Borka Bejat i Radovan Papović sa idejom za ekološko i komnunalno zbrinjavanje plastične (pet) ambalaže i pripreme ambalaže za reciklažu. Mrkonjićani Slađana i Milan Cvijić svoju ideju članovima žirija predstavili su u Gradišci.
Etno-radionica za izradu narodnjih nošnji, obuka za tkanje, vezenje i pletenje ideja je sa kojom su na audiciju u Bijeljini došli Zoran i Višnja Mandić.
Radio – televizija Republike Srpske pobjedniku daje 10.000 KM a partneri serijala obezbjeđuju vrijedne nagrade za tim koji pokrene vlastiti posao.
Serijal „ Naš biznis“ emituje se na programu Radio – televizije Republike Srpske od oktobra do decembra 2012. godine.