Završena obuka u oblasti pripreme i provođenja razvojnih projekata

U Istočnom Sarajevu  juče je završena obuka u oblasti identifikacije, pripreme i provođenja razvojnih projekata. Obuku je uspješno završilo 9 polaznika, predstavnika gradske uprave, gradske razvojne agencije i drugih lokalnih institucija koje se bave razvojem.

Šef kabineta gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ognjen Sladoje zahvalio je Razvojnoj agenciji Republike Srpske za pruženu podršku u jačanju kapaciteta za upravlјanje projektnim ciklusom. On je istakao da za ovu obuku vlada veliko interesovanje, te da su ove godine zbog velikog broja učesnika formirane dvije grupe.

“Imali smo između 40 i 50 zainteresovanih zaposlenih Gradske uprave, gradskih opština, nevladinih organizacija i drugih koji su htjeli da prošire znanje u oblasti pisanja projekata. Mi ćemo nastaviti saradnju u ovoj oblasti a benefite ove obuke vidjećemo tek za dvije do tri godine“, rekao je Sladoje.

Jedna od polaznica Ana Motika zadovolјna je kvalitetom obuke u okviru koje je ovladala znanjima potrebnim za kvalitetnu pripremu i provođenje razvojnih projekata.

Razvojna agencija Republike Srpske u proteklih osam godina organizovala je 33 ciklusa obuke za predstavnike 55 jedinica lokalne samouprave koju je prošlo više od 600 zaposlenih.

Obuka u Istočnom Sarajevu realizovana je u saradnji sa Gradom Istočno Sarajevo i Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo.