Završena obuka polaznika u drvnoj i metalskoj industriji

U prostorijama srednje škole „Nikola Tesla“ u Tesliću dodijeljeni su sertifikati za uspješan završetak obuka za 32 polaznika iz oblasti drvne i metalske industrije za potrebe poznatih poslodavaca.
Obuke i završna testiranja prema WMTA pravilniku je prošlo 32 polaznika i to: 8 polaznika za CNC operatera za drvo, 4 polaznika za CNC operatera za metal, 4 polaznika za metaloglodača, 10 polaznika za zavarivače, 6 polaznika monter LED displeja.
Implementaciju obuka za zanimanja CNC operater za drvo, CNC operater za metal i metaloglodač je izvršila Ustanova za stručno obrazovanje odraslih WMTA Banja Luka u saradnji sa partnerskim preduzećima INTERLIGNUM Teslić, METAL d.o.o. Teslić i ZRAK-DKS d.o.o. Teslić, kao i partnerskom školom „Nikola Tesla“ Teslić.
Implementaciju obuka za zavarivače i montere LED displeja su izvršila sama preduzeća As Var d.o.o. i Antena Net d.o.o. Teslić prema svojim procedurama.
Projekat pod nazivom ”Partnerstvom do novih radnih mjesta” finansira Evropska unija i Međunarodna organizacija rada – ILO i isti se provodi-implementira na teritoriji opštine Teslić u partnerstvu sa Opštinom Teslić, Udruženjem građana „Nešto Više“ iz Sarajeva, Udruženjem šumarstva i prerade drveta ”INTERFOB” iz Banja Luke, JU Srednja škola ”Nikola Tesla” iz Teslića i Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske – BIRO Teslić.

Izvor: Opština Teslić