Završena obuka iz preduzetništva i samozapošljavanja u Banjoj Luci

U Banjoj Luci danas je završena obuka iz oblasti preduzetništva i samozapošljavanja koju je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom. Obuku je prošlo 27 polaznika, a trajala je 12 dana.
Predstavljena su četiri poslovna plana: „Sakupljanje i plasman gljiva i šumskih plodova“, „Proizvodnja stolarije i namještaja po narudžbi“, „Proizvodnja, prodaja i iznajmljivanje vjenčanica“ i „Graviranje, izrada suvenira i veb dizajn“.

Polaznicima, koji su uspješno prošli obuku, seretifikati će biti uručeni naknadno u prostorijama Administrativne službe grada Banja Luka. Sertifikate će uručiti gradonačelnik Dragoljub Davidović.
Onima čiji poslovni plan ima potencijala za realizaciju, biće omogućena konsultantska pomoć  za doradu poslovnog plana i izradu kreditne aplikacije za sredstva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.
Do sada su edukacije održane u Kozarskoj Dubici, Srpcu, Novom Gradu, Vlasenici, Šekovićima, Tesliću, Kotor Varošu, Čelincu, Višegradu, Derventi, Zvorniku i Gradišci. Obuku je uspješno završilo više od 250 polaznika.