Završena izgradnja vodovoda u poslovnoj zoni “Bulozi”

U opštini Istočni Stari Grad u ovoj godini započet je projekat izgradnje poslovne zone „Bulozi“, što predstavlјa novi pravac razvoja ovog dijela opštine. Izgradnja poslovne zone je planirana duž magistralnog puta u opštini Istočni Stari Grad, sve do entitetske linije, gdje se trenutno čiste i uređuju placevi namjenjeni za poslovne objekte.

„Ono što je opština preduzela jeste  da je završila  vodovod u iznosu od 200.000 KM, kojim je dovedena voda u poslovnu zonu i duž magistralnog puta, a to je svakako jedan od preduslova za izgradnju same poslovne zone i dobre infrastrukture u ovom dijelu opštine. Želimo da pozovemo investitore i privredne subjekte koji se javlјaju u Opštinu da im prezentujemo sve ono što je ovdje obezbjeđeno, ono šta je to za nas kao jedinicu lokalne samouprave bitno, ali i da aplikanti prezentuju šta žele da rade na ovom području, koliko firma koja dolazi u poslovnu zonu broji radnika, i slično“, rekao je načelnik Gašanović.

Ono što Poslovnu zonu „Bulozi“ čini posebno atraktivnom jeste magistralni put koji prolazi kroz područje poslovne zone, a koji se ubraja u  frekventnijie puteve u Republici Srpskoj, gdje je dnevni promet između 7-12 hilјda vozila.

Opština Istočni Stari Grad na čelu sa načelnikom Bojom Gašanovićem, želi da svim aplikantima za pokretanje biznisa u Poslovnoj zoni „Bulozi“ obezbjedi ravnopravan položaj i dobre uslove, a što se tiče pogodnosti koje opština planira da pruži jeste ukidanje naplate uređenja građevinskog zemlјišta, ali i sve drugo što je u skladu sa zakonom koji reguliše ovu materiju.

Načelnik je istakao da blizina grada Sarajeva i tržište od 450 hilјada lјudi donosi određene benefite. Trgovačke firme i preduzeća koja se bave distribucijom mogu brzo da stignu u sve dijelove grada Istočno Sarajevo i Sarajevo, a već je započeta izgradnja prvih objekata i hala, dok iz dana u dan interesovanje preduzeća  postaje sve veće.

„Opština Istočni Stari Grad će biti na raspolaganju za pružanje svih potrebnih informacija za investitore i preduzeća, a placevi će u  najvećoj mjeri biti za iznajmlјivanje“, dodao je Gašanović.

Izvor: Opština Istočni Stari Grad