Završen „Startup Weekend“

Na Vlašiću je sinoć završen „Startup Weekend“ koji je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa Udruženjem za promociju preduzetništva START i uz finansijsku podršku Ambasade SAD u BiH.
U okviru 54 časa, uz pomoć stručnih mentora iz Grčke, Makedonije i BiH, četrdeset mladih osoba iz svih krajeva Republike Srpske i BiH radilo je na razvoju svojih poslovnih ideja. Ove godine oni su bili organizovani u sedam takmičarskih timova, a poslovne ideje uglavnom su se odnosile na oblast informacionih tehnologija i usluga. Pobjedio je tim mladih iz Doboja sa idejom „BadWare interactive” koja podrazumijeva platformu za reklamiranje putem fejsbuk igrica.
Prvi „Startup Weekend“ Agencija je organizovala 2011. godine i to je bio prvi događaj te vrste u BiH. Realizovan je u sklopu „Globalne sedmice preduzetništva“ – svjetske kampanje podizanja preduzetničke svijesti kod mladih, s ciljem da podstakne mlade osobe u BiH da razmišljaju o preduzetništvu i preduzmu konkretnu akciju.
Prošle godine  „Startup Weekend“organizovan je na oko 1500 lokacija u 750 gradova širom svijeta, a u prethodna dva koja je organizovala Agencija učestvovalo je oko 80 mladih iz svih krajeva BiH.