Završen mentoring za početnike u poslu

Poslјednja mentoring sesija u okviru Akcelerator programa koji Razvojna agencija Republike Srpske realizuje u Trebinju održana je danas.

Učesnici programa prezentovaće svoje poslovne ideje na Izboru najbolјih poslovnih ideja koji će se održati 20. oktobra. Najbolјe poslovne ideje biće nagrađene vrijednim novčanim i nenovčanim nagradama.

Akcelerator program namijenjen je početnicima u poslovanju koji imaju inovativne ideje i žele pokrenuti vlastiti posao, bilo da je riječ o proizvodnoj djelatnosti ili sektoru usluga. Program se provodio dva mjeseca i obuhvatao je besplatnu obuku tokom koje su učesnici dobili znanja i vještine potrebne za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz  određenih oblasti, a na raspolaganju im je i podrška u pronalasku dodatnih izvora finansiranja i povezivanje sa potencijalnim partnerima u zemlјi i inostranstvu.

Program u Trebinju Razvojna agencija Republike Srpske realizuje u saradnji sa Gradom Trebinje, Razvojnom agencijom grada Trebinja, Opštinom Bileća, Opštinom Gacko i Zavodom za zapošlјavanje Republike Srpske.