Za grantove zainteresovani i privrednici sa područja Dervente i Teslića

Više od 50 privrednika sa područja Dervente i Teslića prisustvovalo je info danima koje je Razvojna agencija Republike Srpske organizovala u ovim opštinama 10. i 11. marta s ciljem da što više približi detalje 5. javnog poziva za dodjelu grant sredstava iz Čelendž fonda(Challenge Fund).
Nakon prezentacije predstavnik Čelendž tima Mićo Stanojević odgovarao je na konkretna pitanja privrednika od kojih je većina zainteresovana za prijavu na javni poziv.
Još jednom je naglašeno da je poziv otvoren do 25. marta 2019. godine, te da pravo učešća imaju privredni subjekti iz kategorije startapa za grant do 10.000 evra i zrela preduzeća kojima je dostupan grant do 30.000 evra. Projekti moraju biti inovativni, izvodljivi i društveno korisni.
Čelendž fond uspostavljen je u okviru projekta Čelendž tu čejndž (Challenge to Change) koji finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju, a u BiH ga provode Razvojna agencija Republike Srpske i Sarajevska regionalna razvojna agencija. Partner u projektu je i švedska regija Ostergotland.
Info dani organizovani su u saradnji sa Opštinama Derventa i Teslić.