Više prostora za investitore u poslovnoj zoni Ramići

Grad Banjaluka odustaje od izgradnje rejonske kotlovnice u okviru Poslovne zone Ramići, kako bi bilo obezbijeđeno više prostora za nove investitore.
Načelnik gradskog Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević rekao je Srni da ima dosta zahtjeva investitora za kupovinu parcela u Poslovnoj zoni Ramići.
On je pojasnio da se u dijelu gdje je bila predviđena gradnja kotlovnice nalazi potok, koji će biti uređen, a ta površina iskoristiva za gradnju proizvodnih pogona.
Stanarević je naveo da će zelena površina uz potok biti zadržana, a ostatak zemljišta podijeljen na parcele koje će grad ponuditi na prodaju.
On je rekao da nema potrebe za rejonskom kotlovnicom, jer trenutni korisnici Poslovne zone Ramići imaju individualna grijanja.
Novina će biti provedena kroz Nacrta izmjene dijela Regulacionog plana “Poslovne zone Ramići”, dokumenta koji će 12. februara razmatrati odbornici gradskog parlamenta.
U Poslovnoj zoni Ramići trenutno je aktivno 15 investitora koji su u različitim fazama, kako izgradnje vlastitih privrednih objekata, tako i otpočinjanja proizvodnih procesa.
Investitori su u zemljište investirali 4,7 miliona KM, u izgradnju objekata 7,8 miliona KM, a u nabavku opreme 1,2 miliona KM.

Izvor: SRNA