Uspješni poslovni susreti domaćih i italijanskih kompanija

Републичка агенција за развој малих и средњих предузећа била је саорганизатор специфичних пословних сусрета, односно предузетничке мисије (Company mission), која је  одржана у оквиру 19. економског сајма у Мостару, 13. априла 2016. године. 
Главни организатор догађаја је Развојна агенција Привредне коморе Кјети из Италије, као званични партнер Европске мреже предузетништва, а партнери су још и Мостарски сајам и Технолошки парк Интера.
Циљ догађаја био је да споји италијанске и домаће компаније и институције, омогући им да пронађу пословне партнере и учине прве кораке на пољу међусобне сарадње. На пословним сусретима учествовала су предузећа из сектора пољопривреде, транспорта, образовања, производње и прераде камена, производње и прераде љековитог биља, цвијећа и украсног дрвећа, туризма и других.
Учесницима догађаја организатори су  обезбиједили  ексклузивне састанке са потенцијалним иностраним партнерима – упаривање потенцијалних партнера – техничку помоћ (прије и током догађаја) у вези са оперативним везама за извоз, информацијама о тржишту, листама потенцијалних купаца и слично, као и паралелне сусрете са ЕЕН савјетницима током догађаја –и друге услуге.
Према оцјени учесника, пословни сусрети били су успјешни и корисни. Закључено је да је у наредном периоду потребно појачати међусобне контакте у областима и секторима који су идентификовани као перспективни за међусобну сарадњу.