Uskoro povoljni krediti za poljoprivrednike

Predstavnici Investiciono-razvojne banke RS i Agrobanke Beograd potpisali su juče u Banjoj Luci ugovor o osnivanju Agrobanke Banja Luka, koja bi najdalje za mjesec trebalo da počne sa radom. Ugovor su potpisali direktor IRB RS, Milenko Pavlović, i predsjednici Upravnog i Izvršnog odbora Agrobanke Beograd Rajko Latinović i Dušan Antonić.

Premijer RS, Aleksandar Džombić, koji je prisustvovao potpisivanju ugovora, rekao je da je potpisivanjem ovog ugovora uspješno realizovan još jedan zajednički projekat sa Srbijom.

– Ukupan osnivački kapital banke iznosi 20 miliona maraka. Mi smo u ime IRB izdvojili 20 odsto kapitala, odnosno četiri miliona maraka, a Agrobanka Beograd 80 odsto, odnosno 16 miliona. Agrobanka ima velika iskustva u podršci poljoprivrednika u Srbiji, pa očekujemo da će i naši poljoprivredni proizvođači dobiti nove linije i na taj način poboljšati svoje poslovanje – rekao je Džombić i dodao da će Agrobanka Banja Luka imati ugovor sa IRB i da će sarađivati sa Garantnim fondom RS.

– U tom smislu privrednici mogu da očekuju povoljna kreditna sredstva – kazao je Džombić.

Antonić je istakao da će, osim kredita za poljoprivrednike, banka obavljati sve druge bankarske poslove, od štednje do platnog prometa u zemlji i sa inostranstvom i drugih komercijalnih usluga za građane.