Upisna politika u funkciji privrede

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović potvrdio je da će u narednoj školskoj godini biti odobreno trogodišnje i četvorogodišnje obrazovanje obućara i drvoprerađivača zbog potreba industrije i zahtjeva opština u kojima su dominantne ove privredne djelatnosti.
Na sastanku Kasipovića i saradnika sa predstavicima srednjih škola i preduzeća koja se bave proizvodnjom obuće i drveta, u Modriči dogovoreno je da upisnom politikom za školsku 2012/2013. godinu bude odobren upis dva odjeljenja obućarske struke u Banjaluci, te po jedno odjeljenje u Derventi, Prijedoru i Modriči i dva odjeljenja drvne struke u Prnjavoru.
Kasipović je naglasio da su, osim predstavnika škola, u dogovaranju učestvovali i predstavnici lokalnih uprava ovih opština, privrednici, predstavnici Privredne komore Republike Srpske i Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća.
On je izrazio očekivanje da će u narednom periodu interesovanje o školovanju kadrova izraziti i predstavnici ostalih privrednih grana u Republici Srpskoj.