Ugostitelji i turizmolozi ukrstili vještine

Uz podršku projekta „Praktična nastava na radnom mjestu 2 – regija Prijedor“, koji realizuje Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća kroz program „Prilika plus“, a provodi Agencija za ekonomski razvoj grada Prijedora „PREDA-PD“, u Prijedoru je 24.03.2018. godine održano takmičenje ugostiteljskih i turističkih škola Republike Srpske.


Na ovogodišnjem takmičenju su učestvovala 44 učenika, odnosno 22 ekipe iz 13 škola Republike Srpske, podijeljenih u tri dicipline : kuvari, konobari i turistički tehničari.
U  kategoriji konobara najbolji su bili učenici iz Ugostiteljske strukovne škole iz Doboja, a u kategoriji kuvara učenici prijedorske Ugostiteljsko – ekonomske škole.
U kategoriji konobara, drugo i treće mjesto osvojili učenici iz škole domaćina takmičenja i Srednje stručne škole iz Gradiške, a u kategoriji kuvara učenici Srednjoškolskog centra “Đuro Radmanović” iz Novog Grada i iz Srednjoškolskog centra Pale.
Po ocjeni stručnog žirija, prijedorski srednjoškolci su bili najbolji u kategoriji turizma, drugoplasirani su bili učenici iz Centra srednjih škola iz Trebinja, dok je treće mjesto osvojio Srednjoškolski centar Pale.
Podjelom pehara, priznanja i nagrada za prva tri osvojena mjesta svečano je završeno takmičenje ugostiteljskih i turističkih škola Republike Srpske u Prijedoru.