Učestvujte na radionici “Digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa uz Power BI”

Razvojna agencija Republike Srpske u okviru Evropske mreže preduzetništva Republike Srpske organizuje radionicu “Digitalizacija i automatizacija poslovnih procesa uz Power BI”.

Cilj radionice je da se polaznici upoznaju sa kreiranjem Power BI (Business Intelligence) modelom za izvještavanje nad sopstvenim podacima iz odabrane oblasti poslovanja: finansije, prodaja, plan i analiza, zalihe, proizvodnja, ljudski resursi, nabavka, logistika, kontroling i sl. Kroz praktično kreiranje individualnog modela polaznici će se detaljno upoznati sa svim fazama modelovanja u Power BI alatu.

Power BI model je zamjena i dopuna za dosadašnji način izvještavanja kroz Eksel izvještaje koji postaju neodrživi kroz vrijeme ili zahtijevaju dosta rada da bi ispravno radili. Alat je namijenjen za rad i obradu velikih količina podataka, na osnovu kojih se kreiraju smislene i korisne informacije za donošenje pravovremenih poslovnih odluka. BI izvještavanje smanjuje vrijeme pripreme i obrade podataka, tako da se većina vremena koristi za analizu informacija.

Radionica će biti održana u četvrtak 26. maja 2022. godine u prostorijama Ekonomskog fakulteta Banja Luka.

Mogućnosti za prijavu imaju predstavnici svih poslovnih subjekata koji su registrovani na području Republike Srpske.

Molimo sve zainteresovane da popune obrazac za prijavu koji se nalazi u prilogu i pošalju ga najkasnije do 24. maja 2022. godine na imejl: een@rars-msp.org.

Za sve dodatne informacije budite slobodni da nas kontaktirate, kontakt osoba je Aleksandar Vuković, kontakt telefon: 051 222 152.

Više o tome šta je BI možete pronaći i u video prilogu ispod:

PRILOG: