Učenici Poljoprivredne škole Banja Luka predstavili preduzetničke aktivnosti

U okviru Globalne sedmice preduzetništva, čiji je domaćin za BiH Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS), učenici Poljoprivredne škole Banja Luka predstavili su danas svoje preduzetničke aktivnosti.
Učeničko preduzeće „Mormelada“, koje su osnovali učenici četvrtog razreda smjera Poljoprivredni tehničar, predstavili su proizvodnju jagode, od uzgoja do plasmana na tržište, dok su učenici Prehrambenog smjera promovisali prerađevine od voća i povrća kao što su med, džemovi, sokovi, kisele salate i rakije. Smjer „pekari“ predstavio se slatkim i slanim pekarskim proizvodima, a Veterinarski tehničari pojasnili su kako izgleda praktična nastava za ovaj smjer.
Jelena Lukić, učenica četvrtog razreda istakla je prilikom prezentacije da će im iskustvo stečeno u školi koristiti u budućim preduzetničkim poduhvatima.
Poljoprivredna škola u Banjoj Luci odličan je primjer učeničkog preduzetništva i tradicionalan je partner RARS-u u Globalnoj sedmici preduzetništva.
-Prezentacije učenika Poljoprivredne škole su iz godine u godinu sve bolje. Ovi učenici su pravi primjer omladinskog preduzetništva – istakla je Maja Knežević, viši stručni saradnik u RARS-u i koordinator Globalne sedmice preduzetništva.
Globalna sedmica preduzetništva je svjetska promotivna kampanja podizanja preduzetničke svijesti kod mladih ljudi i održava se širom svijeta od 14. do 20. novembra.