U saradnji sa ruskim univerzitetom podsticati inovativna preduzeća

Republičku agenciju za razvoj malih i srednjih preduzeća posjetili su prošle sedmice predstavnici Univerziteta tehničkih nauka Volga iz Rusije. Bila je to uzvratna posjeta partnera sa ruskog državnog univerziteta.

Republičku agenciju za razvoj malih i srednjih preduzeća posjetili su prošle sedmice predstavnici Univerziteta tehničkih nauka Volga iz Rusije. Bila je to uzvratna posjetapartnera sa ruskog državnog univerziteta. Saradnja je uspostavljenja tokom međunarodnih poslovnh susreta, koji su održani u Moskvi u maju ove godine u okviru Evropske mreže preduzetništva. Ovom prilikom je razgovaranu o iskustvima Univerziteta Volga na projektima podsticanja razvoja inovativnih malih i srednjih preduzeća po principu vlasničkog ulaganja. 

Partneri iz Rusije su predstavili koncepit Fonda za podsticanje inovacija koji je formiran na nivou Ruske federacije, a čija sredstva mogu da koriste i inovativna preduzeća iz drugih zemalja po principu mješovitog ulaganja.

Dogovorene su zajedničke aktivnosti na podsticanju inovativnih preduzeća iz Republike Srpske da apliciraju za sredstva ovog Fonda.

Pored  sastanka u prostorijama Agencije, partneri iz Rusije su posjetili i Univerzitet u Banjoj Luci, a posebno su bili zainteresovani za rad Mašinskog fakulteta.