U Brčkom dodijeljeni certifikati polaznicima preduzetničke obuke

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta i kabinet gradonačelnika, uz podršku Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća, organizovao je u Brčkom obuku nezaposlenih lica za pokretanje malog biznisa.
Obuku, koju je realizovala Međunarodna asocijacija CEFE trenera, pohađalo je 40 polaznika sa evidencije Zavoda za zapošljavanje. Certifikate o uspješno završenoj obuci, polaznicima je dodijelio gradonačelnik Brčko distrikta Miroslav Gavrić, koji je izrazio zadovoljstvo što je veliki broj mladih prošao trening i istakao da su njihovebiznis ideje najbolji način za širenje preduzetničkog duha i smanjenja broja nezaposlenih.
Direktor Zavoda za zapošljavanje Mladenko Nenadić istakao je da je cilj treninga podsticanje mladih da razviju poslovne ideje koje će uz pomoć Zavoda u skladu sa zakonskim rješenjima materijalizovati i provesti u djelo.
Dragiša Dragičević, apsolvent Poljoprivrednog fakulteta u Banjoj Luci, čija je poslovna ideja bila sušenje voća na području Brčko distrikta BiH, rekao je da je edukacija bila korisna i da svi polaznici, nakon završetka programa, na mnogo ozbiljniji način pristupaju određenom biznisu.