Teslić: Investiciona konferencija od 30. oktobra do 1. novembra

Investiciono-razvojna banka /IRB/ Republike Srpske, uz podršku predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, organizuje Treću investicionu konferenciju Invest Srpska koja će biti održana od 30. oktobra do 1. novembra u Tesliću.

Konferencija, čiji je ovogodišnji slogan “Naša vizija = Srpska”, okupiće najvažnije donosioce odluka, predstavnike jedinica lokalne samouprave, poslovne i finansijske zajednice Republike Srpske i regiona.

Teme četiri panela odnose se na povećanje investicija i razvoj izvoznih rezultata Republike Srpske, navode iz IRB-a.

Na prvom panelu “Investicije i kako do novih investitora” biće razgovarano o značaju investicija i načinima kako osigurati njihov dinamičan rast u svjetlu aktuelnih globalnih dešavanja koja utiču i na domaću privredu.

Drugi panel “Izazovi i potrebe finansiranja izvoza” odnosi se na izvoz imajući u vidu sve ekonomske benefite koje sa sobom nosi intenzivna i međunarodno prepoznatlјiva izvozna aktivnost.

“Lokalne zajednice – pravo mjesto za ulaganje” naziv je trećeg panela, gdje će iz ugla lokalne vlasti biti razmotreni svi izazovi i prilike za investiranje.

Posebna pažnja biće posvećena komparativnim prednostima domaćeg izvoza, s cilјem prepoznavanjem podrčja koja imaju značajan potencijal za rast, te izazova i potreba dalјeg finansiranja izvozne aktivnosti domaćih privrednika.

– Konferencija “Invest Srpska” nastavlјa da se bavi aktuelnim dešavanjima i potrebama, suštinski značajnim za dalјi rast i razvoj Republike Srpske i prosperitet njenih građana – navodi se u saopštenju.

Iz IRB-a dodaju da su organizacijom prethodne dvije investicione konferencije 2021. godine u Laktašima i 2022. u Prijedoru ostvareni rezultati u promociji investicionih potencijala i podrške koju ulagačima nudi ova banka.

Iz brenda “Invest Srpska” nastao je i prvi “Invest forum”, veliki događaj koji je prošlog mjeseca održan u banjalučkom Banskom dvoru, gdje su se na jednom mjestu okupili predstavnici vlasti, privrede i finansijskih institucija i investitora iz čak 22 zemlјe svijeta.

– Dobili smo jasnu poruku da je Republika Srpska prepoznata kao mjesto gdje vrijedi ulagati – ističu iz IRB-u.

Iz ove banke naglašavaju da uspjesi i efekti dosadašnjih investicionih konferencija, zajedno sa premijernim “Ivest forumom”, svjedoče o ispravnosti vizije i vrijednosti događaja kao što je “Invest Srpska”.

Konferencija će biti održana u hotelu Kardijal u Banji Vrućici, kod Teslića.

Izvor: ba.ekapija.com