Takmičenje srednjoškolaca iz oblasti preduzetništva

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća podržala je i ove godine projekat „Preduzetnička obuka mladih“, koji realizuju lokalna agencija za ekonomski razvoj „PREDA-PD“ i opština Prijedor, u saradnji s prijedorskim srednjim školama. Riječ je o takmičenju učenika završnih razreda srednjih škola iz oblasti preduzetništva i poslovnog planiranja čiji je cilj da podigne svijest kod mladih osoba o značaju preduzetništva za razvoj ekonomije, ukaže na mogućnosti koje preduzetništvo nudi pojedincu i pruži učenicima specifična znanja za planiranje, pokretanje i vođenje vlastitog biznisa (izrada biznis plana, istraživanje tržišta, marketing, organizacija poslovanja, finansije, proces registracije preduzeća i preduzetničke djelatnosti).
Od prošle godine projekat se implementira na regionalnom nivou pa su, osim prijedorskih, uključene i srednje škole s područja opština Novi Grad i  Kozarska Dubica.
Kao mogući efekat ovog projekta očekuje se pokretanje biznisa nekog od učesnika obuka i takmičenja.
Projekat su podržali i Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Njemačko društvo za tehničku saradnju – GTZ i druge relevantne institucije.