Srednjoškolci predstavili svoja preduzeća

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća i norveški Program učeničkog preduzetništva (Business Innovation Programs – BIP) organizovali su 7.aprila 2016. godine u Sarajevu Sajam učeničkog preduzetništva. Na sajmu je učestvovalo 90 učeničkih preduzeća sa oko 500 učenika iz 18 srednjih škola iz Republike Srpske i FBiH.
Stručni žiri sajma proglasio je najbolje u tri kategorije: najbolji štand i logo, najbolji proizvod/usluga, najbolji biznis plan, kao i pobjednike u sve tri kategorije. 
Najuspješniji na sajmu bili su „Toy Factory“, preduzeće iz Lukavca koje proizvodi igračke i preduzeće za proizvdnju svijeća iz flaše „Vax Botlle“ izBijeljine. 
Najbolji proizvod/uslugu imali su: „Puzle“ namještaj sa Pala, „Eco Press“ iz Trebinja sa mašinom za PVC ambalažu i „Klik“ iz Žepča sa reciklažnim kanisterima. 
U kategoriji najbolji štand/logo najuspješniji su bili „Gumire“ – taburei od gume i špage iz Busovače, preduzeće za proizvodnju sokova i džemova „Fructail“ iz Breze i „Marchl Tecture“ iz Odžaka – preduzeće za on lajn uređenje enterijera. 
Najbolji poslovni plan imali su „Mojito“ iz Srebrenika – kokteli, „Svejtlost“ iz Srebrenice sa apsorbatorom za vlagu i „Recycle“ iz Gradačca sa proizvodnjom namještaja.