Snažnija podrška početnicima u poslu na području Istočnog Sarajeva

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić razgovarao je juče i danas u Istočnom Sarajevu sa gradonačelnikom Ljubišom Ćosićem i predstavnicima Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu o organizaciji novog ciklusa Akcelerator programa koji pruža podršku početnicima u poslu.

Nakon tri uspješno realizovana programa na ovom  području, koje su uspješno završila 32 polaznika, a 19 najbolјih poslovnih planova dobilo je finansijske i nefinansijske nagrade vrijednosti preko 40.000 KM, Grad Istočno Sarajevo izrazio je spremnost da još značajnije podrži aktivnosti programa.

Sa predstavnicima obje institucije direktor Đukić razmotrio je mogućnostima za unapređenje programa kako bi ovogodišnji Akcelerator na području Istočnog Sarajeva još efikasnije podržao one koji žele pokrenuti sopstveni posao.

Osim Akcelerator programa, tema razgovora bile su i poslovna infrastruktura s akcentom na razvoj poslovnih i industrijskih zona, potencijal Istočnog Sarajeva za privlačenje investicija i mogućnosti pripreme i realizacije zajedničkih projekata.

Direktor RARS Marinko Đukić istakao je Grad Istočno Sarajevo i Ekonomski fakultet Pale kao pozitivne primjere saradnje na pokretanju i realizaciji brojnih inciijativa koje doprinose ekonomskom razvoju.