Šire se kapaciteti Inovacionog centra Banja Luka

U Inovacionom centru Banja Luka danas je svečano otvoren i treći sprat površine 850 metara kvadratnih za čiju je rekonstrukciju iz budžeta vlada Republike Srpske i Norveške izdvojeno 470.000 KM. Ovom rekonstrukcijom proširuju se kapaciteti Inovacionog centra, koji vrši izbor i pruža podršku mladim kompanijama da razviju poslovanje, te da svoja znanja i vještine komercijalizuju na tržištu.
Cilj projekta jeste otvaranje dodatnih 120 radnih mjesta u kompanijama koje će se naći u rekonstruisanom dijelu Inovacionog centra.
Ministar nauke i tehnologije RS Jasmin Komić rekao je da je do danas samo pripremljen prostor na trećem spratu za smještaj oko tridesetak kompanija sa 120 radnika, a da će u nastavku projekta sredstvima iz IPA fondova ovaj prostor biti i adekvatno opremljen.
– Inovacioni centar je za nas posebno značajan, jer je riječ o posebnim visokosofisticiranim tehnologijama, malim kompanijama, nečemu što je za razvoj ovog društva izuzetno značajno – rekao je Komić na svečanosti otvaranja trećeg sprata Inovacionog centra.
On je naglasio da je postoji mogućnost da se aktivnosti Inovacionog centra kroz tzv. poslovne vrtove proširi i na druge opštine RS, među kojima je prva Gradiška. (SRNA)