Seminar za direktore i rukovodioce u sektoru izvoza

Evropska banka za obnovu i razvoj u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske organizuje 14. i 15. decembra u Banjoj Luci trening namijenjen preduzetnicima, direktorima i rukovodiocima u sektoru izvoza malih i srednjih privrednih društava koji žele unaprijediti izvoz i ostalim zainteresovanim.
Trening pruža praktičan uvid u razumijevanje različitih troškova izvoza i kalkulacije cijena i prenosi neke od najboljih praksi u uspješnom otvaranju i zadržavanju stranih partnera.
Program je podijeljen u dva jednodnevna treninga. Prvi dan je posvećen kalkulaciji izvozne cijene, a drugi dan saradnji s distributerima. Trening je interaktivan, uključuje prezentacije i vježbe. Učesnici će dobiti radne knjige i korisne alate za razvoj izvoznog poslovanja. 
Trening će biti održan na njemačkom jeziku sa prevedom na srpski jezik. Kotizacija je 150 KM po polazniku, a cijena uključuje štampane i ostale materijale za učesnike, ručak i osvježenje. 
Rok za prijavu i uplatu kotizacije je 10. decembar 2015, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati Nikolina Dorontić Alibabić na 051 222 990, nikolinad@komorars.ba  ili Sanja Hardaga na 033 257 919, hardagas@ebrd.com 
http://komorars.ba/wp-content/uploads/2015/11/Poziv-za-ED-trening-sa-agendom.pdf 
Trening organizuje Evropska banka za obnovu i razvoj u okviru programa Podrška konkurentnosti malih i srednjih privrednih društava u Bosni i Hercegovini koji finansira Evropska Unija, a implementira EBRD kroz „Small Business Support (SBS) Program”.