Realizovan još jedan ciklus obuka iz oblasti kontrolinga

Razvojna agencija Republike Srpske, u okviru Evropske mreže preduzetništva, uspješno je realizovala još jedan ciklus obuka iz oblasti kontrolinga. Nakon pet modula obuke, danas su kandidati u prostorijama Agencije polagali završni ispit.

Poštujući mjere zaštite od pandemije, polaganje je organizovano u grupama, a završni ispit položilo je šest od ukupno devet kandidata koji su prošli obuku. Za preostale kandidate polaganje završnog ispita biće organizovano u naknadno definisanom terminu.

Svi kandidati danas su uspješno položili ispit  i stekli uslove za dobijanje sertifikata o završenoj obuci iz oblasti kontrolinga koji izdaje Razvojna agencija Republike Srpske i ovlašteni ICV InternationalControllerVerein (Međunarodno udruženje kontrolera) trener.

Ovo je druga godina da RARS organizuje obuku u oblasti kontrolinga. Prošlogodišnju obuku prošlo je 10 predstavnika preduzeća.

Kontroling je njemačka metodologija upravlјanja preduzećem kojom se prikuplјaju poslovne informacije neophodne rukovodiocima za donošenje kvalitetnih odluka kao što je izrada budžeta, strateško planiranje, obračun troškova i učinaka, interno informisanje i izvještavanje, planiranje investiranja i dezinvestiranja, analiziranje poslovanja preduzeća, uvođenja elektronske obrade podataka, posebna istraživanja.