RARS nagradila najbolje poslovne ideje

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća proglasila je danas pobjednike Takmičenja za najbolju poslovnu ideju „Ostvari svoju ideju“ koje je organizovano u okviru Globalne sedmice preduzetništva.

Prvo mjesto osvojila je ideja „Proizvodnja suvih šljiva“ Samira Kapidžića iz Bratunca, drugo ideja „Restauracija namještaja“ Nevene Milašinović iz Banje Luke, a treće „Fabrika izolacionih materijala“ Dragana Bjeličića Bogdanovića iz Doboja. Sve tri ideje nagrađene su sa po 3.000KM na ime osnivačkog kapitala.

Danas su uručene i nagrade pobjednicima ostalih takmičenja organizovanih u okviru ove manifestacije. Pobjednik Takmičenja za nabolju poslovnu ideju iz oblasti čistih tehnologija za BiH je Vladimir Branković za ideju „vodootporni štapić za potpalu vatre“, dok je pobjednik Startap vikenda grupa studenata iz Hercegovine za ideju „Proizvodnja suvog leda“. Prvo mjesto na takmičenju za najbolju fotografiju o preduzetništvu osvojila je Milana Tomić iz Banje Luke za foto „Kad porastem“, dok je najbolji video rad „Sadi buraz“ Igora Tešića iz Banje Luke.

Sponzori aktivnosti na globalnom nivou su Ambasada SAD u BiH i YERP program „Zapošljavanje i zadržavanje mladih u BiH“, a partneri Inovacioni centar Banja Luka i Federalno ministarstvo preduzetništva razvoja i obrta.

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća bila je treći put domaćin Globalne sedmice preduzetništva za BiH koja je održana od 14. do 20. novembra u više od stotinu zemalja svijeta. Riječ je o svjetskoj kampanji podizanja preduzetničke svijeti kod mladih u kojoj je samo prošle godine učestvovalo više od 7 miliona ljudi u 104 zemlje.

U ovogodišnjoj Globalnoj sedmici preduzetništva u BiH direktno je učestvovalo oko 500 mladih osoba.