RARS na Sajmu zanimanja u Banjoj Luci

Program “Prilika plus” koji implementira Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, a finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju partner je Omladinskom komunikativnom centru Banja Luka u organizaciji Sajma zanimanja koji se danas i sutra održava u Banjoj Luci. 

Na sajmu će se predstaviti centri neformalnog obrazovanja koji uz podršku programa “Prilika plus” obučavaju polaznike za poslove u kulinarstvu i ugostiteljstvu, drvnom i metalnom sektoru i građevinarstvu. Riječ je o programima koji su uskađeni sa potrebama tržišta rada, odnosno poslodavaca. Sva zanimanja biće predstavljena na interaktivan i praktičan način pa će posjetioci, naprimjer, imati priliku da vide mini CNC mašinu na kojoj se izrađuju didaktičke drvene igračke, nekoliko vrsta finanih proizvoda od drveta, metalne dijelove za auto industriju, projektovanje namještaja, poslove fasadera, molera, dekoratera i slično.

Na sajmu će se predstaviti i banjolučke srednje stručne škole:Poljoprivredna, Tehnološka, Tehnička, Ugostiteljska i Škola učenika u privredi sa oko 50 različitih zanimanja, ali i poslodavci kao što je Banjalučka pivara, Grafomark štamparije Laktaši i mnogi drugi.