RARS na radionici „Jačanje kapaciteta univerziteta u oblastima transfera znanja, istraživanja i inovacija“

Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća Mićo Stanojević održao je prezentaciju o temi „Jačanje saradnje malih i srednjih preduzeća sa Univerzitetom u Banjoj Luci“ u okviru radionice pod nazivom „Jačanje kapaciteta univerziteta u oblastima transfera znanja, istraživanja i inovacija“.

Radionica je održana 22. i 23. aprila 2015. na Elektrotehničkom fakultetu u Banjoj Luci u  organizaciji Kancelarije za poslovnu podršku Univerziteta, a u okviru projekta WBCInno – „Modernizacija univeziteta Zapadnog Balkana kroz jačanje struktura i usluga za transfer znanja, istraživanje i inovacije“. 

Na skupu su prezentovane dobre prakse povezivanja privrede i akademske zajednice u Evropskoj uniji, kao i Kancelarija za poslovnu podršku Univerziteta u Banjoj Luci, „Takmičenje za najbolju studentsku ideju“, te formirana baza podataka istraživačkih institucija i istraživača po naučnim oblastima sa Univerziteta u Banjoj Luci.      

Na radionici su učestvovali predstavnici univerziteta i instituta iz Njemačke, Austrije, Španije i Srbije, a pomoćnica ministra nauke i tehnologije Biljana Vojvodić  imala je prezentaciju o temi „Podrška transferu znanja, istraživanja i inovacija Ministarstva nauke i tehnologije Republike Srpske“.