RARS na Globalnom kongresu preduzetništva u Liverpulu

Republička agencija za razvoj MSP (RARS) je, kao domaćin Globalne sedmice preduzetništva za Bosnu i Hercegovinu, učestvovala na zajedničkom Globalnom kongresu preduzetništva 2012, koji je održan u Liverpulu od 11-16. marta 2012. u organizaciji Kaufman fondacije. Predstavnica Republičke agencije za razvoj MSP prezentovala je aktivnosti koje su realizovane u RS i BiH u okviru ove manifestacije i učestvovala u razgovorima o globalnim projektima i  planovima za aktivnosti u 2012. godini.
Osim aktivnosti na lokalnom nivou (Takmičenje za najbolji poslovni plan „Ostvari svoju ideju“, Takmičenje za najbolji video spot o preduzetništvu, konferencija o preduzetništvu), RARS je u okviru protekle Globalne sedmice preduzetništva uspješno organizovao i tri globalne aktivnosti: Takmičenje za najbolju fotografiju o preduzetništvu „Dosegni zvijezde“, Startap vikend (Startup weekend) i Klintek open (Cleantech open) – Takmičenje za najbolju poslovnu ideju u oblasti čistih tehnologija. U aktivnostima je učestvovalo više od 500 mladih osoba, koje su partneri izuzetno pozitivno ocijenili.
Kongres je održan u  liverpulskoj areni i Kongresnom centru gdje je prisustvovalo oko 3000 delegata iz preko 120 zemalja domaćina, kao i mnogo preduzetnika, predstavnika uspješnih kompanija, lidera i mladih ljudi koji dijele istu strast prema dobrim idejama, inovacijama i namjerama da svoje snove pretvore u stvarnost.  Na konferenciji su, između ostalih, govorili Ričard Branson, osnivač Virdžin grupe, Mark Pirsk,britanski ministar za preduzetništvo, Džonatan Ortmans, predsjednik Globalnog preduzetničkog kongresa, kao i više od 40 drugih učesnika iz svijeta preduzetništva.
Kongres je ocijenjen veoma uspješnim. Domaćin kongresa naredne godine biće  Brazil (Rio de Žaneiro).
Globalna sedmica preduzetništva predstavlja svjetsku inicijativu čiji je cilj promocija preduzetništva kod mladih osoba koja je za vrlo kratko vrijeme postala popularna u velikom broju zemalja na svih pet kontinenata. Održava se svake godine u trećoj sedmici novembra.