RARS domaćin Globalne sedmice preduzetništva

epublička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća domaćin je Globalne sedmice preduzetništva koja se održava u periodu od 15 – 21. novembra 2010. godine.

Globalna sedmica preduzetništva predstavlja inicijativu koja treba da inspiriše mlade ljude da prihvate inovacije, maštovitost i kreativnost, da pretvore svoje ideje u stvarnost.

Globalna sedmica preduzetništva ima za cilj da:

Inspiriše – Što više mladih ljudi do 30 godina starosti upoznati sa pojmom preduzimljivog ponašanja,

Poveže – Povezati mlade ljude zanemarujući državne granice u globalnom naporu da se pronađu nove ideje,

Savjetuje – Pridobiti aktivne i inspirativne preduzetnike širom svijeta da obučavaju i savjetuju sljedeću generaciju preduzimljivih talenata kako bi ostvarili svoje preduzetničke snove,

Angažuje – Informisati lidere i kreatore politike da je preduzetništvo ključ nacionalnog ekonomskog uspjeha.

Globalna sedmica preduzetništva u 2009. godini realizovana je u 88 zemalja svijeta, učestvovalo je 18.277 parnterskih organizacija, realizovano je 32.861 aktivnosti u kojima je učestvovalo 7.585.769 mladih ljudi.

Ovo je jedinstvena prilika da, na globalnom nivou, i Vi predstavite svoje aktivnosti koje se odnose na preduzetništvo mladih i da putem mreže partnerskih organizacija Globalne sedmice preduzetništva povežete sa organizacijama širom svijeta.

Pored promocije organizacija i aktivnosti na globalnom nivou, Agencija, kao domaćin, će obezbijediti promociju svih aktivnosti i na lokalnom nivou putem javnih RTV servisa i štampanih medija.

Više o Globalnoj sedmici preduzetništva možete pogledati na www.unleashingideas.org

Pozivamo Vas da se uključite u mrežu partnerskih organizacija, a za sve detalje u vezi prijave kontaktirajte nas na telefon broj 051 247 627, e-mail adresu: maja.knezevic@rars-msp.org