Radionica o temi „Predstavljanje EU programa Kreativna Evropa i pisanje prijedloga projekata za podprogram MEDIJI“

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća, u okviru Evropske mreže preduzetništva, organizuje 21. i 22. maja 2019. godine, u Banjoj Luci u hotelu Jelena radionicu o temi „Predstavljanje EU programa Kreativna Evropa i pisanje prijedloga projekata za podprogram MEDIJI“. 
Kreativna Evropa (Creative Europe) predstavlja novi program EU za finansiranje projekata u oblasti kulture i medija. Cilj Programa je da očuva, razvije i promoviše evropsku kulturnu i jezičku raznolikost, kao i evropsko kulturno nasljeđe. Drugi ciljevi se odnose na podršku organizacijama u kulturi da djeluju na međunarodnom planu, promociju međunarodne razmjene umjetnika, umjetničkih djela i profesionalaca u kulturi, finansijsko osnaživanje malih i srednjih preduzeća u kulturi, kao i podršku međunarodnim kulturnim politikama koje bi pospješile inovacije, razvoj publike i novih poslovnih modela u kulturi.
Program Kreativna Evropa se sastoji od dva potprograma: potprograma KULTURA i potprograma MEDIJI.
BiH je pristupila potprogramu Mediji prošle godine, čime su otvorene mogućnosti za ubrzan razvoj cjelokupnog domaćeg audiovizuelnog i multimedijalnog sektora, ali i uspješnije pozicioniranje organizacija i pojedinaca iz BiH na međunarodnoj sceni.
Ciljna grupa za podprogram MEDIJI su predstavnici filmske industrije – producenti (animirani, igrani, dokumentarni), filmski festivali, kreatori video igrica i TV produkcija.
Predavač na radionici je Marko Punović, konsultant, moderator i socijalni preduzetnik sa iskustvom u oblasti neformalnog obrazovanja, fandrejzinga, organizacionog i projektnog menadžmenta.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na radionici, molimo Vas da popunite prijavni obrazac i isti dostavite na imejl: een@rarsmsp.org, najkasnije do 15. maja 2019. godine.

Selekcija učesnika vršiće se na osnovu kvaliteta prijavnog obrasca. Broj mjesta je ograničen!