Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za učešće na konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava

Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU Prolocal objavio je Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za učešće na konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja će se dodijeliti ovim pozivom je 5.867.490 KM tj. 3.000.000 evra.

Program za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj EU Prolocal objavio je Prvi poziv za dostavljanje prijedloga projekata za učešće na konkursu za dodjelu bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava koja će se dodijeliti ovim pozivom je 5.867.490 KM tj. 3.000.000 evra.

Na poziv se mogu prijaviti mala i srednja preduzeća koja djeluju u metaloprerađivačkom sektoru, drvnom sektoru ili se bave agrobiznisom;poljoprivredne zadruge; registrovani klasteri; organizacije za podršku biznisu u partnerstvu sa najmanje 3 preduzeća i grupe preduzeća (minimalno 3 člana iz istog lanca vrijednosti). 

Lokalne zajednice u kojima se mogu realizovati projektne ideje su: Prijedor, Prnjavor, Derventa, Gradiška, Laktaši, Kozarska Dubica, Srbac, Zenica, Gračanica, Brčko, Teslić, Tešanj, Žepče, Posušje, Široki Brijeg, Grude, Ljubuški , Prozor-Rama, Jablanica i Konjic.

Aplikacije se podnose najkasnije do 30. novembra 2016. godine do  16:00 časova.

Više detalja i sve potrebne obrasce možete preuzeti OVDJE.