Prvi investitor u „Lipovoj Gredi“

Opština Kozarska Dubica potpisala je juče ugovor sa preduzećem “Eko Bel” iz Laktaša o kupoprodaji prve parcele u Poslovnoj zoni “Lipova Greda”, odnosno o uvođenju prvog investitora.
Cilj projekta izgradnje Poslovne zone je rješavanje problema nezaposlenosti, formiranje novih radnih mjesta, pokretanje privrednih aktivnosti i privlačenje investicija u Kozarsku Dubicu.
Načelnik opštine, Nino Jauz, izjavio je da projekat “Poslovna zona” u Kozarskoj Dubici opravdava procjene, navodeći da opština u narednih pet godina želi da smanji broj nezaposlenih sa 2 040 na 1 000. On je najavio za sljedeću sedmicu dolazak predstavnika tri italijanske kompanije koji će posjetiti poslovnu zonu.
– Zahvaljujući saradnji opštine i kompanije IBC, sa kojom smo prošle godine potpisali sporazum o dovođenju stranih investitora u ovu poslovnu zonu, očekujemo ozbiljne poslovne partnere. Cilj je da Kozarsku Dubicu prepoznaju i domaći i strani investitori i da njihovim dolaskom budu otvorena nova radna mjesta – naglasio je Jauz.
Tehnički direktor preduzeća “Eko bel” Boško Šušnjar rekao je da je ovom prilikom potpisan ugovor o kupoprodaji parcele od 4 180 metara kvadratnih, a plan je da na 1 000 metara kvadratnih budu izgrađeni proizvodno-prodajni objekti.
– U prvoj godini investiraćemo u 500 metara kvadratnih prodajnog prostora, a nakon toga, u 2012. godini, uredićemo preostalih 500 metara kvadratnih u proizvodno-prodajni prostor – naveo je Šušnjar, dodajući da će “Eko bel” u “Lipovoj Gredi” vršiti otkup poljoprivrednih proizvoda i njihov plasman kako unutar BiH tako i van granica.
Prema njegovim riječima, u planu je da na početku bude zaposleno pet radnika, a sljedeće godine po potrebi dodatni broj, što podrazumijeva više radnika u sezoni.
– Mi već imamo jedan prodajni objekat u Kozarskoj Dubici i okupljamo 120 kooperanata na prostoru ove opštine. Sredinom juna počećemo sa radovim na izgradnji objekta na kupljenoj parceli i u zavisnosti od vremenskih uslova trebalo bi da bude u funkciju početkom novembra – dodao je Šušnjar. (SRNA)