Procijenite digitalnu zrelost preduzeća kroz besplatan onlajn alat

Kako bi podržao domaće preduzetnike u unapređenju njihovog poslovanja, Razvojni program Ujedinjenih nacija, u okviru projekta DigitalBIZ, je kreirao besplatan onlajn alat za podršku digitalizaciji mikro, malih i srednjih preduzeća, pod nazivom „Digitalni puls“.

Ovim alatom moguće je izvršiti samoprocjenu digitalne zrelosti preduzeća u oblastima digitalna komunikacija, digitalni odnosi sa klijentima, digitalno i zaposlenici, informacijska i IT sigurnost, digitalno upravljanje kompanijom i digitalna proizvodnja i usluge. Na osnovu rezultata samoprocjene, alat nudi i savjete za unapređenje, tačnije skup osnovnih preporuka koje će preduzećima pomoći na putu njihove digitalne transformacije.

„Digitalni puls“ je baziran na iskustvima i dobrim praksama iz Evropske unije, koja su prilagođena potrebama domaćih preduzeća.

„Digitalni puls“ je dostupan na online platformi www.digitalnaekonomija.ba. Pozivamo predstavnike svih mikro, malih i srednjih preduzeća iskoriste ovu platformu i tako saznaju kako unaprijediti svoje digitalno poslovanje.

Projekat DigitalBIZ je projekat Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) koji pruža podršku digitalnoj transformaciji privrede kroz potrebne politike i regulatorne izmjene, razvoj kapaciteta, kao i razvoj infrastrukture za prenos tehnologije i poticanje inovacija. Ovaj projekat predviđa pružanje podrške institucionalnim partnerima, posebno pružateljima usluga za razvoj poslovanja (npr. privredne komore, razvojne agencije, inovacioni centri, tehnološki parkovi itd.) u stvaranju povoljnog okruženja za razvoj digitalne ekonomije odnosno povećanje produktivnosti postojećih ekonomskih sektora, rastućih novih tržišta i sektora, kao i ubrzanje ukupnog ekonomskog rasta kroz digitalne inovacije.