Prnjavor: Nastavlja se izgradnja infrastrukture u poslovnoj zoni “Vijaka”

Opština Prnjavor će tokom 2021. početi izgradnju kružnog toka na ulazu u poslovnu zonu “Vijaka”, dok će ostali objekti infrastrukture biti građeni prema zainteresovanosti i potrebama investitora, rekli su za eKapiju iz Odjeljenja za urbanizam Opštine Prnjavor.

Do sada su urađeni vodovod i struja, a naredne godine planirana je i izgradnja saobraćajnice unutar zone, kao i kanalizaciona mreža.

– Do sada je prodano oko 20% površine. Cijena zemljišta je 12 КM/m2, ali se cijena zemljišta koriguje prema parametrima određenim pravilnikom – visina investicije, broj radnika, vrsta posla. Takođe, cijena građevinske dozvole je niža iz razloga što je navedeno zemljište u šestoj zoni gradskog građevinskog zemljišta – pojasnili su iz Odjeljena za urbanizam.

Poslovna zona “Vijaka” smještena je na periferiji Prnjavora, između autoputa 9. januar, magistralnog puta Кlašnice – Derventa i regionalnog puta Srbac – Čelinac. U neposrednoj blizini poslovne zone je i izlaz sa autoputa, odnosno petlja Prnjavor, te je zona dobro povezana na sve važne saobraćajne pravce koje prolaze kroz opštinu Prnjavor.

Površina zone iznosi 117,5 ha, a površine planiranih građevinskih parcela se definišu prema potrebama investitora i prostornih mogućnosti, odnosno granica planiranih parcela je definisana samo prema saobraćajnici. Isprojektovana je saobraćajnica unutar zone sa pratećim infrastrukturnim sadržajima (struja, vodovod, kanalizacija), dok su vodovod i električna energija dovedeni u samu zonu.
Trenutno je u zoni igrađeno nekoliko poslovnih objekata i to uz magistralni put Кlašnice – Derventa, dok se veća ekspanzija izgradnje poslovnih objekata očekuje izgradnjom saobraćajnice unutar same poslovne zone, saopšteno je iz Opštine Prnjavor za eKapiju.

Izvor: ba.ekapija.com