Privrednici zainteresovani za grant podršku

Info dan, organizovan u okviru četvrtog Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava za inovativne poslovne ideje iz Challenge fonda, okupio je juče u Doboju oko 40 preduzeća i preduzetnika koje je zanimalo sa kakvim projektima i pod kojim uslovima mogu konkurisati za ova sredstva. 
Predstavnik Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i član projektnog tima Mićo Stanojević pojasnio je ovom prilikom da je poziv raspisan u okviru projekta „Challenge to Change“ koji finansira Švedska agencija za međunarodnu saradnju – SIDA, a provode ga RARS i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.
– Challenge fond ima na raspolaganju oko 3 miliona evra i dostupan je poslovnim subjektima sa područja Bosne i Hercegovine i Švedske, koji imaju inovativne poslovne ideje, mogu zaposliti određeni broj ljudi, povećati konkurentnost i održivi društveno-ekonomski razvoj u BiH -rekao je Stanojević.
On je pojasnio da je maksimalan iznos granta za početnike u poslovanju (start up), koji su registrovani najmanje 6 mjeseci i ne stariji od dvije godine, 10.000 evra. Za zrele privredne subjekte, do 250 zaposlenih, koji obavljaju djelatnost duže od dvije godine, maksimalan iznos granta je 30.000 evra.
– Poslovni subjekti moraju obezbijediti minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period provođenja projekta ne može trajati duže od 12 mjeseci. Prijave na poziv podnose se elektronski, a svi detalji su na sajtu projekta www.c2c.ba. Javni poziv otvoren je 7.novembra 2018. Prijave se mogu podnijeti najkasnije do 17. decembra 2018. godine do 24 časa po lokalnom vremenu – rekao je Stanojević.
Info dan u Doboju organizovan je u saradnji sa Agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća grada Doboja.