Prijedor: Prodate dvije parcele u industrijskoj zoni Celpak

Gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović potpisao je u petak sa dvije firme ugovore o kupoprodaji nepokretnosti u vlasništvu Grada Prijedora.

Riječ je o firmi „Neomet Montaža“ iz Prijedora čija je osnovna djelatnost montaža tehnološke opreme i tehnoloških cjevovoda u prehrambenoj industriji, energetskih postrojenja i cjevovoda, te izrada i montaža čeličnih konstrukcija.

Kupovinom oko 3.000 m2 zemljišta u zoni Celpak stvoreni su preduslovi za izgradnju sopstvenog proizvodnog kapaciteta i širenja istih u skladu sa sve većim tržišnim zahtjevima, saopšteno je iz Grada Prijedora.

Trenutno zapošljavaju preko 30 radnika, a završetkom samo prve faze investicionog projekta na novoj lokaciji otvoriće se prostor za zapošljavanje dodatnih 10-ak radnika. Kako se navodi, brojne reference ovog preduzeća u zemlji i regionu potvrđuju dugogodišnji kvalitet i dosljednost u poslovanju.

Drugi ugovor je potpisan sa preduzećem „Končary” Prijedor iz oblasti građevinarstva, specijaliziranom za radove u niskogradnji.

U skladu sa tržišnim uslovima i pozitivnim trendovima u građevinskom sektoru, preduzeće planira izgradnju sopstvenog proizvodnog pogona za proizvodnju specijalnih elemenata od betona za potrebe niskogradnje. Kupovinom oko 2.000 m2 zemljišta u zoni Celpak preduzeće će započeti sa izgradnjom planiranih kapaciteta i pokrenuti proizvodnju za koju će angažovati novih 10-ak radnika. Trenutno preduzeće zapošljava šest radnika, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ističe se da su ovo neke od mjera kojima Gradska uprava pruža podršku i lokalnim preduzećima koja imaju potrebu za širenjem kapaciteta ili izgradnju sopstvenih proizvodnih kapaciteta, bez obzira na njihovu veličinu.

Prodajom zemljišta u zoni Celpak za ova dva investitora, ovaj lokalitet je gotovo u potpunosti popunio svoje kapacitete. Očekuje se da u narednom periodu Gradska uprava sklopiti ugovore sa još tri investitora koji su već u postupku pregovaranja, čime bi ova zona bila u potpunosti popunjena.

Izvor: ba.ekapija.com