Prijave za studijsko putovanje preduzećima iz oblasti hidroenegrije

Predstavništvo njemačke privrede u Bosni i Hercegovini organizuje studijsko putovanje u Bavarsku za javna i privatna preduzeća iz oblasti hidroenergije, odnosno obnovljivih izvora energije, kao i za projektante i predstavnike javnih institucija i lokalne uprave koji su zainteresovani za primjenu modernih tehničkih rješenja.
Studijsko putovanje se organizuje u okviru programa za podsticanje saradnje „Bayern – Fit for Partnership”koji podržava Bavarsko ministarstvo privrede i medija, energije i tehnologijePartneri u organizaciji su Društvo za unapređenje privredne saradnje njemačke pokrajine Bavarske „Bayern International“,  te preduzeće “TUM Tech GmbH“. 
Cilj studijskog putovanja je da se učesnici, kroz tematske radionice i primjere iz prakse, upoznaju sa najmodernijim tehničkim i poslovnim rješenjima iz oblasti obnovljivih izvora energije s fokusom na hidroenergiji u Bavarskoj i steknu ideje za moguća rješenja problema u svojoj zemlji. Direktan kontakt i posjeta bavarskim preduzećima izvrsna je prilika za razmjenu iskustava i uspostavljanje prvih kontakta kao temelj za buduću poslovnu saradnju.
Studijsko putovanje se održava u periodu od 17. do 21. oktobra 2016.godine. Program putovanja se sastoji od stručnih predavanja, posjeta preduzećima i referentnim objektima. Pri sastavljanu konačnog programa organizatori će uzeti u obzir profile prijavljenih preduzeća i uskladiti ga s posebnim interesima učesnika tako da će detaljni program uslijediti nakon formiranja delegacije učesnika.
Studijsko putovanje organizira se uz finansijsku podršku Bavarskog ministarstva privrede i medija, energije i tehnologije. Sve troškove programa i smještaja (hotel 4 noćenja/ 5 dana, hrana, transferi i eventualne ulaznice u okviru posjeta prema tačkama programa) pokrivaju njemački partneri. Učesnici snose individualne putne troškove t.j. troškove dolaska u i odlaska iz Minhena, kao i naknadu za učešće u programu koja iznosi ukupno 80,00 Eura po učesniku. 
Prevoz je individualan. Moguće i grupno putovanje autobusom ukoliko prijavljeni učesnici izraze interes. U zavisnosti od opredjeljenja učesnika za način putovanja, dogovoriće se vrijeme i mjesto zajedničkog sastanka u Minhenu ili Sarajevu. Od aerodroma u Minhenu je obezbijeđen prevoz autobusom kao i za vrijeme trajanja cijelog programa. 
Popunjeni prijavni obrazac i upitnik poslati do 08.09.2016. faksom na broj (033) 295920 ili emailom na adresu lejla.hujic@ahk.ba.
Broj mjesta je ograničen. 
O konačnom sastavu delegacije i programu odlučuju naši partneri u Bavarskoj na osnovu podataka iz priloženog upitnika o Vašem preduzeću/organizaciji/instituciji. 
Ukoliko prijavljeni učesnik otkaže svoje učešće 2 sedmice prije početka putovanja a organizator ne uspije naći zamjenu, učesnik snosi pripadajuće troškove organizacije i hotelskog smještaja. Prijava učešća u programu podrazumijeva obavezu učešća svakog učesnika u kompletnom programu. Pozivamo Vas da kao predstavnik/ica preduzeća/organizacije/institucije u kojoj raditeučestvujete u ovom studijskom putovanju u Njemačkoj. Za sva dodatna pitanja  možete  kontaktirati telefon 033 295 917 ili lejla.hujic@ahk.ba.
Upitnik za potencijalne učesnike
Prijavni obrazac
Primjer programa Hidroenergija bh