Prezentovani poslovni planovi polaznika obuke za samozapošljavanje u Modriči

Prezentacijom poslovnih planova juče je zvanično završena obuka za samozapošljavanje u Modriči koju je organizovala Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u saradnji sa opštinskom razvojnom agencijom.

Obuku je uspješno završilo 19 polaznika, a prezentovana su dva poslovna plana.

Nenad Tatić prezentovao je poslovni plan otvaranja autolimarske radnje i restauracije oldtajmera. Realizacijom ovog poslovnog plana posao bi dobila četiri radnika.

Drugi polaznik obuke, Vukašin Spasojević, predstavio je poslovni plan etno parka sa mini zoološkim vrtom, ribnjakom, restoranom, bungalovima, trim stazom, sportskim terenima i drugim pratećim sadržajima koje jedan ovakav kompleks treba da ima.

Polaznicima koji su uspješno završili obuku, certifikate je  uručio  načelnik opštine Modriča, Mladen Krekić, koji je izrazio je uvjerenje da će  stečeno znanje koristiti kandidatima  da realizuju ideju o vlastitom biznisu.
– Organizujući seminar, u saradnji sa republičkom i opštinskom agencijom, željeli smo da obučimo i ohrabrimo kandidate kako da izrade projekat i da ga realizuju –  rekao je Krekić. 

Obuka u Modriči trajala je  12 dana, održana su tri modula po četiri dana, a ukupno je učestvovalo 30 polaznika. Kandidatima, čiji poslovni plan ima potencijala, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća pomoći će u izradi aplikacije za kreditna sredstva Investiciono – razvojne banke RS, a biće im obezbijeđena i konsultantska pomoć u prvoj godini poslovanja.