Preduzetnici dobili savjetodavnu podršku za unapređenje poslovanja

Učesnici Programa podrške preduzetnicima sa poteškoćama u poslovanju veoma su zadovoljni upravo završenim ciklusom mentoringa koji je organizovala Razvojna agencija Republike Srpske. Besplatne savjetodavne usluge za 10 preduzetnika koji su učestvovali u Programu pružili su certifikovani mentori RARS-a kako bi pomogli preduzetnicima koji žele pokrenuti posao ili počinju iznova da što uspješnije realizuju svoj poslovni poduhvat.

Dileme koje su otklanjali uz pomoć naših mentora najčešće su se odnosile na oblast promocije i prodaje, zatim uspostavljanje poslovnog modela, pokretanje poslovne aktivnosti, kao i pronalaženje izvora finansiranja i poslovnih partnerstava.

Mentoringu su prethodila 4 modula obuke: «Zašto početi ispočetka», «Poslovno planiranje sa osvrtom na lekcije naučene iz prethodnog iskustva», «Pristup finansijama za one čiji poslovni plan nije uspio» i «Zakonodavstvo».

Program podrške preduzetnicima sa poteškoćama u poslovanju Razvojna agencija Republike Srpske organizuje u okviru projekta ,»Prihvatanje neuspjeha da bi se olakšalo pružanje «druge šanse»  preduzetnicima u Dunavskoj regiji»- DanubeChance2.0, koji sufinansira Evropska unija iz fondova ERDF, IPA i ENI u okviru Dunavskog transnacionalnog programa. Cilj programa je pružanje podrške preduzetnicima u prevenciji krize, stvaranju mogućnosti ponovnog pokretanja poslovne aktivnosti, informisanju o alternativnim izvorima finansiranja i promociji preduzetništva «druge šanse».