Predstavnici Agencije učestvovali na tematskoj radionici u Budimpešti

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća učestvovali su na tematskoj radionici na temu „Podsticanje preduzetništva „druge šanse“ u Dunavskoj regiji“ koja je održana 18. i 19. juna u Budimpešti, Mađarska, u okviru projekta „DanubeChance2.0“.
Radionicu je organizovala IFKA iz Budimpešte koja je vodeći partner u ovom projektu.
Tokom radionice predstavljeni su projekti koji se odnose na pružanje „druge šanse“ preduzetnicima u Evropi te održani paneli o identifikovanju strateške vizije i ciljeva za Strategiju preduzetništva „druge šanse“ u Dunavskoj regiji i edukativnim programima za podršku ponovnim početnicima u poslovanju i prevenciju početnika u poslovanju od neuspjeha.
U radu panela o identifikovanju strateške vizije i ciljeva za Strategiju preduzetništva „druge šanse“ u Dunavskoj regiji učestvovala je i Milka Latinčić, načelnica Odjeljenja za razvoj MSP i preduzetništva iz Ministarstvu privrede i preduzetništva Republike Srpske kao član političkog savjetodavnog odbora u projektu iz Republike Srpske/Bosne i Hercegovine.
Tom prilikom Milka Latinčić je predstavila iskustva Republike Srpske u pružanju ovog vida podrške preduzetnicima u Republici Srpskoj.
Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća jedan je od 17 partnera u projektu „Prihvatanje neuspjeha da bi se olakšalo pružanje „druge šanse“ preduzetnicima u Dunavskoj regiji“ – DanubeChance2.0 i jedini partner iz BiH. Provođenje projekta počelo je u julu 2018. godine i aktivnosti će biti realizovane do juna 2021. godine.
Projekat je sufinansiran iz fondova Evropske unije (ERFD, IPA, ENI) u okviru Dunavskog transnacionalnog program 2014-2010. Cilj projekta je razvijanje politika „druge šanse“ preduzetnicima, kao i razvoj praktičnih rješenja za poboljšanje preduzetničkog učenja i kulture da bi se izbjegao „gubitak preduzetničkog potencijala“ i prevazišla „stigmatizacija“ preduzetnika koji su bankrotirali u Dunavskoj regiji, a samim tim i u Republici Srpskoj.