Predstavnici Agencije učestvovali na sastanku partnera u okviru ADC projekta u Bukureštu

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća učestvovali su, 3. i 4. juna u Bukureštu, na sastanku partnera u projektu „Jadransko-Dunavski klaster“ (ADC) koji se finansira iz sredstava Programa Jugoistočne Evrope.
Na sastanku su prezentovani rezultati analize konteksta zemalja učesnica u projektu s ciljem identifikacije četiri strateška privredna sektora za uspostavljanje transnacionalnih klastera. U narednom periodu slijedi izrada SVOT analiza.
Projekat vodi regija Veneto iz Italije, a Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća jedini je partner u ime Bosne i Hercegovine.
U projektu učestvuje 13 partnera iz devet zemalja: Bugarske, Mađarske, Italije, Rumunije, Slovenije,  Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Srbije.
Očekivan krajnji rezultat projekta je uspostavljanje jadransko-dunavske uspješne i povezane mreže (klastera), kao sredstva za promociju sektorskih lanaca vrijednosti (prošireni međunarodni klasteri) koji rade u stvarnom regionalnom proizvodnom sistemu Jugoistočne Evrope.