Predstavljene pilot verzije akceleracijskih programa

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća učestvovali su na drugom sastanku upravnog odbora projekta ACCELERATOR  i četvrtom sastanku partnera u projektu koji je održan 27. i 28. novembra 2017. godine u Sofiji, Bugarska. Domaćin sastanka bio je Technology Center Sofia, koji je i jedan od partnera u projektu. 
Na sastanku su predstavljeni rezultati radnog paketa 3. odnosno rezultati zajedničke analize relevantnog političkog okvira, zajedničke analize ponude i potražnje te zajednički vodič za razvoj akceleracijskih programa.


Partneri u projektu su predstavili radne verzije pilot akceleracijskih programa koji će biti realizovani u periodu do oktobra naredne godine.
Domaćin sastanka upriličio je posjetu Betahouse Sofia – co-working  space i inkubatoru i laboratoriji koji su sastavni dio Tehnološkog centra Sofija izgrađenog sredstvima Evropske unije.
Projekat ACCELERATOR, odnosno „Razvoj akceleratora za obezbjeđenje boljeg pristupa finansiranju za inovativna MSP“, sufinansiran od strane Evropske unije kroz Interreg Dunavski transnacionalni program, iz sredstava ERDF i IPA fondova, okuplja 15 partnera iz 9 zemalja.