Predstavljene mogućnosti uspostavljanja akceleracijskih programa u RS

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća učestvovali su na drugom sastanku partnera u projektu ACCELERATOR koji je održan 22. i 23. juna 2017. godine u Gracu, Austrija. Domaćin sastanka bio je FH Joanneum Univerzitet primjenjenih nauka iz Graca koji je takođe partner u ovom projektu. 
Na sastanku su predstavljeni prvi rezultati sveobuhvatnih izvještaja sačinjenih na osnovu regionalnih analiza strateškog okvira i analiza ponude i potražnje sa posebnim osvrtom na usluge akceleracije.
Tom prilikom su predstavljeni i primjeri akceleracijskih programa u zemljama učesnicama u projektu, te razgovarano o narednim aktivnostima u projektu. 
Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća predstavili su primjere poslovne podrške koju pružaju poslovni inkubatori u Republici Srpskoj, kao i mogućnosti za uspostavljanje akceleracijskih programa kao novog vida podrške inovativnim početnicima u biznisu.
Projekat ACCELERATOR, odnosno „Razvoj akceleratora za obezbjeđenje boljeg pristupa finansiranju za inovativna MSP“, sufinansiran od strane Evropske unije kroz Interreg Dunavski transnacionalni program, iz sredstava ERDF IPA fondova, okuplja 15 partnera iz  9 zemalja. Nosilac projekta je Szechenui fond rizičnog kapitala iz Mađarske, a ukupna vrijednost projekta iznosi 1.966.163,42 EUR i realizovaće se od 1.1.2017. do 30.6.2019. godine. Republička agencija za razvoj MSP je jedini partner iz BiH.