Predstavljene inovativne poslovne ideje u okviru akcelerator programa

Početnici u poslu sa područja grada Istočno Sarajevo predstavili su juče u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu poslovne ideje koje žele razvijati u okviru akcelerator programa. Dvadeset timova i pojedinaca prezentovali su svoje inovativne poslovne ideje stručnoj komisiji. Najviše ideja je iz oblasti seoskog turizma, IT i sektora usluga.

Program realizuje Razvojna agencija Republike Srpske u saradnji sa Univerzitetom u Istočnom Sarajevu – OJ Ekonomski fakultet Pale, Zavodom za zapošljavanje Republike Srpske, Gradskom razvojnom agencijom Istočno Sarajevo, gradom Istočno Sarajevo, te opštinama u sastavu Grada Istočno Sarajevo. Kompletan program biće održan u prostorijama Ekonomskog fakulteta u Palama.

Kandidati, koji dobiju zeleno svjetlo stručne komisije, naredna dva i po mjeseca učestvovaće u programu podrške koji obuhvata besplatnu obuku tokom koje učesnici dobijaju znanje potrebno za poslovni uspjeh, besplatnu savjetodavnu podršku mentora sa preduzetničkim iskustvom i znanjem iz određenih oblasti, administrativnu i tehničku podršku za korišćenje sredstava iz različitih programa finansiranja, mogućnost predstavljanja poslovnih planova potencijalnim investitorima, promociju i međunarodno povezivanje.

Za najuspješnije učesnike programa, pojedince ili timove, predviđene su i novčane nagrade.