Predstavljene ideje o načinu realizovanja učenčke prakse na radnom mjestu

Uokviru projekta COTON, koji realizuje Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća u okviru programa Prilika plus,  u Istočnom Sarajevu su 12. aprila 2016. godinepredstavljene ideje o načinima realizacije učeničke prakse na radnom mjestu kroz uspostavljanje i unapređenje saradnje srednjih škola i privrede.  
Ideje su proizašle iz analize kapaciteta i potreba privrede i stručnih srednjih škola koja je realizovana u proteklih četiri mjeseca u Republici Srpskoj i Unsko – sanskom kantonu. Analiza tokom koje je anketirano skoro 600 preduzeća i 78 srednjih stručnih škola, predstavlja dio napora programa za funkcionalnim povezivanjem privrede i sistema srednjoškolskog obrazovanja u procesu realizacije učeničke prakse u preduzećima.
Na sastanku čiji je domaćin bila Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, koja je jedan od partnera u projektu, učestvovali su i predstavnici ostalih partnerskih organizacija, kao i predstavnica Ambasade Švajcarske u BiH koja podržava program Prilika plus.