Predstavljena FINNO platforma koja nudi informacije o dostupnim finansijskim instrumentima podrške za MSP

FINNO – Access2Finance and Innovation platform – nova platforma koja nudi informacije o finansijskim instrumentima i podršci za inovacije dostupnim malim i srednjim preduzećima (MSP) u jugoistočnoj Evropi zvanično je predstavljena juče.

Platforma je razvijena u okviru Evropske mreže preduzetništva i na inicijativu sedam EEN konzorcija: Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i Slovenije. Cilj platforme je rast i razvoj MSP u cijeloj jugoistočnoj Evropi kroz poboljšanje njihovog pristupa finansijama i fokusiranjem na inovativni proces od poslovnih ideja do komercijalnog uspjeha na međunarodnom tržištu.

FINNO predstavlja rješenje kojim se olakšava izbor između različitih vrsta finansijske i inovativne podrške za MSP, koju pružaju različiti EU programi i institucije. Nudi informacije o svim relevantnim i dostupnim oblicima finansijske i inovativne podrške koja odgovara određenom sektoru poslovanja. Osim informativnog karaktera, platforma okuplja MSP i finansijske institucije uključene u određene EU programe, ali takođe povezuje i inovativne međunarodne učesnike koji bi mogli pomoći MSP da dalje razvijaju svoje poslovanje.

  • Na koje EU fondove i finansijske programe možete aplicirati?
  • Kako možete pronaći MSP i finansijske institucije uključene u određene EU programe?
  • Kako da se povežete sa međunarodnim inovativnim učesnicima i unaprijedite svoje poslovanje?

FINNO je rješenje za sva pitanja.

Platforma je dostupna na sljedećem linku: finno.b2match.io

Evropska mreža preduzetništva Republike Srpske stoji na raspolaganju svim zainteresovanim poslovnim subjektima za sva dodatna pitanja putem imejla: een@rars-msp.org